5-klassers ræs på Road America

IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2023 var nået til Road America i Wisconsin, hvor alle 5 klasser var på banen til 2 timer og 40 minutters ræs.

Whelen Engineering Cadillac #31 med Pipo Derani og Alexander Sims startede fra Pole Position, foran Porsche Penske Motorsport #7 med Matt Campbell og Felipe Nasr, mens Cadillac Racing #01 med Renger van der Zande og Sebastien Bourdais startede treer.

Crowdstrike by APR #04 med George Kurtz og Ben Hanley startede fra LMP2 Pole, foran Tower Motorsports #8 med Rodrigo Sales og Louis Deletraz, mens TDS Racing #11 med Steven Thomas og Mikkel Jensen startede treer. I 8’eren erstattede Sales den skadede John Farano, som stadig ikke var frisk efter uheldet på WeatherTech Raceway Laguna Seca tidligere på året. Mekanikerne på #11 havde haft travlt fra fredag til lørdag, da Thomas havde totalskadet bilen, så de måtte bygge en helt ny op.

High Class Racing #20 med Dennis Andersen og Ed Jones startede 6’er i klassen.

I LMP3 kategorien startede Sean Creech Motorsports #33 med Joao Barbosa og Nico Pino fra Pole, foran Colin Noble og Bijay Garg i JR III Racing #29, mens Gar Robinson og Josh Burdon i Riley #74 startede P3.

Heart of Racing Team Aston Martin #23 med Ross Gunn og Alex Riberas startede fra GTD Pro Pole, foran WeatherTech Racing Mercedes #79 med Daniel Juncadella og Jules Gounon, mens Corvette Racing #3 med Antonio Garcia og Jordan Taylor startede treer.

I GTD startede Paul Miller Racing BMW #1 med Bryan Sellers og Madison Snow fra Pole Position, foran Brendan Iribe og Frederik Schandorff i Inception Racing McLaren #70, og Vasser Sullivan Lexus #12 med Frankie Montecalvo og Aaron Telitz.

Der var dog drama i søndagens Warm Up, da Whelen Engineering Cadillac #31 kørte af banen, og smadrede bagenden på raceren. Mekanikerne arbejdede dog hurtigt, og de fik samlet raceren igen, så de kunne tage starten af løbet. Men derfor blev de rykket ned på 10. pladsen i i GTP kategorien.

På opvarmningsomgangen var der endnu mere drama, da BMW M Team RLL #25 holdt i gruset i Sving 10, og ikke selv kunne køre derfra. Derfor skulle Connor De Phillippi have hjælp til at komme tilbage på asfalten, og det gav bilerne en ekstra omgang bag Safety Car, mens uret blev startet som planlagt efter de første 2 “normale” opvarmningsomgange.

Road America 2023 start
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Starten forløb heldigvis fint i alle klasserne i Sving 1, selvom der var et par biler som tog lidt af asfalten i afkørselsområdet i brug.

JDC Miller Motorsports #85 og JR III Racing #30 havde kontakt, hvilket sendte Gerald Kraut i 85’eren ud i et spin, og med en lille skade på bagenden af raceren. Han kunne dog selv køre derfra.

Tower Motorsports #8 havde taget føringen af LMP2 kategorien, mens PR1 Mathiasen Motorsports #52 var rykket frem på andenpladsen, foran Crowdstrike by APR #04.

Der var problemer for BMW M Team RLL #25 igen, da De Phillippi kørte af banen i det ultrahurtige Sving 11, og ramte betonmuren hårdt. Det udløste en Full Course Yellow, da bilen ikke kunne køre derfra, på grund af den hårde kontakt med betonen.

Der gik et kvarters tid, inden løbet blev givet frit igen.

Der var lidt skubben og puffen på vej ind i Sving 5, da BMW M Team RLL #24 og JDC Miller Motorsports Porsche #5 ramte hinanden under nedbremsningen, og #24 måtte igennem gruset, efter Philipp Eng lukkede døren i hovedet på Mike Rockenfeller.

Inception Racing McLaren #70 & Crowdstrike by APR #04
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

PR1 Mathiasen Motorsports #52 tog føringen af LMP2 kategorien, mens TDS Racing #11 kom frem på andenpladsen.

Corvette Racing #3 var kommet op på andenpladsen i GTD Pro, og lå den førende Heart of Racing Team Aston Martin #23 under hårdt pres.

WeatherTech Racing Mercedes #79 var den første GTD Pro bil til at tage et planlagt stop. Et par omgange senere kom Heart of Racing Team Aston Martin #23 ind.

Porsche Penske Motorsport #6 kom langsomt tilbage til pitten, med et flat højre bagdæk.

Der var problemer for Winward Racing Mercedes #57, som havde et spin ud af Sving 7. Russell Ward måtte kæmpe sig ud af græsset, og tilbage mod pitten, med et knækket baghjulsophæng.

Da de første 45 minutter af løbet var kørt, var der en masse biler som pittede, da minimumskøretiden for Sølv- og Bronzekørerne i LMP3 og GTD var overstået, og Pro kørerne derfor kunne køre løbet færdigt. I LMP2 kategorien var minimumstiden 1 time, og derfor skulle de køre endnu et stint, efter de havde fået tanket for første gang.

Cadillac Racing #1 & Meyer Shank Racing Acura #60
Photo Courtesy of IMSA / Geoffrey M. Miller

Crowdstrike by APR #04 havde tanket lidt for kort tid, og derfor fik de en Drive-through. Samme fejl tilfaldt Tower Motorsports #8, som fik samme straf.

Der var hård kamp mellem Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 og JDC Miller Motorsports #5, hvor 10’eren gled af banen på kolde dæk i Sving 6. Heldigvis ramte han ikke noget, og kunne vende tilbage til asfalten, nogle sekunder efter 5’eren.

Porsche Penske Motorsport #7 var lige ved at lave samme fejl på kolde dæk, men mistede ikke helt så meget tid.

AWA #13 var en tur af banen i Sving 1, men kom selv tilbage på banen.

Whelen Engineering Cadillac #31 havde et spin i Sving 13, og tabte nogle sekunder inden Sims kom videre.

Heart of Racing Team Aston Martin #27 var kommet frem på andenpladsen i GTD kategorien, men havde Inception Racing McLaren #70 helt oppe i nakken.

WeatherTech Racing Mercedes #79
Photo Courtesy of IMSA / Geoffrey M. Miller

Ave Motorsports #4 var en tur af banen i Sving 14, men skulle bare køre få meter for at komme ind i pitten – hvorefter holdet gav Tony Kasemets nogle friske dæk, og sendte ham tilbage på banen, på trods af lidt skader på både front- og bagende af LMP3 raceren.

Tower Motorsports #8 fik en Drive-through, da de ikke havde parkeret korrekt i pitten, og derfor arbejdet på bilen udenfor deres pitareal.

Inception Racing McLaren #70 var kortvarigt ude i græsset på vej mod Sving 14, men Frederik Schandorff fik kontrol over bilen, efter han var blevet presset derud af Heart of Racing Team #27 med Roman de Angelis bag rattet.

Mikkel Jensen måtte pitte med TDS Racing #11, da han punkterede på venstre forhjul. Heldigvis var det tæt på pitinkørslen, så danskeren kun mistede minimal tid.

Efter at have været på andenpladsen gennem en stor del af løbet, tabte Cadillac Racing #01 stille og roligt tid, og var nede på 3. pladsen

JR III Racing #29 havde en afkørsel i Sving 10, hvor Colin Noble nåede helt ud til betonmuren, og smadrede forenden af raceren. Han kunne dog køre bilen tilbage til pitten, hvor mekanikerne skiftede dæk, og satte en ny snude på raceren. Og så blev han ellers sendt afsted igen, efter et større eftersyn af hjulophænget.

TDS Racing #35
Photo Courtesy of IMSA / Geoffrey M. Miller

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 snuppede P3 i GTP, da Ricky Taylor fik overhalet Renger van der Zande i Cadillac Racing #01.

Heart of Racing Team Aston Martin #23 var en tur af banen, efter Corvette Racing #3 forsvarede føringen i GTD Pro, og Ross Gunn løb tør for asfalt på ydersiden af Sving 6, som så mange andre.

BMW M Team RLL #24 kørte langsomt ude på banen, inden han gik i stå i Sving 1, og måtte genstarte bilen. Her fik Philipp Eng gang i bilen igen, men var ikke i fuld fart, og måtte humpe tilbage til pitten for nedsat fart.

Heart of Racing Team Aston Martin #23 var tilbage ved Corvette Racing #3 igen, og Ross Gunn forsøgte at køre indenom Antonio Garcia mellem Sving 5 og 6 – men kom ikke forbi.

Imidlertid fik Corvette Racing #3 en Drive-through, da de ikke have tanket lang tid nok ved deres sidste pitstop. Dermed mistede de føringen i GTD Pro.

JDC Miller Motorsports #85 var en tur af banen i Sving 3, men Scott Andrews fik selv kørt bilen tilbage på asfalten, da han heldigvis ikke sad fast i gruset.

Racers Edge Motorsports with WTR Acura #93
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Porsche Penske Motorsport #6 pittede, og fik en ny bagvinge på raceren, efter der var store skader på den gamle. De var dog i forvejen langt fra podiepladserne i GTP kategorien.

Riley #74 havde en vild tur af banen i Sving 8, men ramte heldigvis ikke noget, og Josh Burdon kunne køre tilbage på asfalten uden yderligere problemer.

Efter at par timers reparation vendte BMW M Team RLL #25 tilbage på banen – blot for at gå i stå kort tid efter. Heldigvis langt fra selve banen, så det ikke var nødvendigt at sende Safety Car på banen.

Racers Edge Motorsports with WTR Acura #93 lå toer i GTD kategorien, men var på en lidt anden tankstrategi end størstedelen af konkurrenterne. Det betød at de skulle håbe på et gult flag, for at være sikker på at kunne komme i mål uden at skulle tanke.

Efter at have ført suverænt gennem hele løbet, blev Porsche Penske Motorsport #7 stille og roligt hentet af Meyer Shank Racing Acura #60, som var under 4 sekunder efter Porsche raceren, med 15 minutter tilbage af løbet.

Sean Creech Motorsports #33 & Proton Competition Porsche #59
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Riley #74 tog føringen af LMP3 kategorien, og sendte dermed Sean Creech Motorsports #33 ned på andenpladsen, efter de havde ført størstedelen af løbet.

WeatherTech Racing Mercedes #79 pittede med 11 minutter tilbage af løbet, da de ikke kunne køre hele vejen i mål, uden at tanke. Racers Edge Motorsports with WTR Acura #93 pittede på samme omgang, og mistede derfor også en podieplads.

Mens PR1 Mathiasen Motorsports #52 havde en god føring i LMP2 kategorien, lå TDS Racing #35, Tower Motorsports #8 og TDS Racing #11 indenfor få sekunder af hinanden, med få minutter tilbage af løbet. #8 måtte dog pitte på næstsidste omgang af løbet, og mistede derfor podiepladsen.

Porsche Penske Motorsport #7 med Felipe Nasr og Matt Campbell vandt løbet, foran Meyer Shank Racing Acura #60 med Tom Blomqvist og Colin Braun, mens Ricky Taylor og Filipe Albuquerque i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 sluttede treer.

Porsche Penske Motorsport #7
Photo Courtesy of IMSA / Geoffrey M. Miller

PR1 Mathiasen Motorsports #52 med Ben Keating og Paul-Loup Chatin vandt LMP2 kategorien, foran John Falb og Giedo van der Garde i TDS Racing #35, og Steven Thomas og Mikkel Jensen i TDS Racing #11 på P3.

High Class Racing #20 med Ed Jones og Dennis Andersen sluttede 5’er i LMP2 kategorien.

PR1 Mathiasen Motorsports #52
Photo Courtesy of IMSA / Geoffrey M. Miller

LMP3 kategorien blev vundet af Riley #74 med Gar Robinson og Josh Burdon, foran Nico Pino og Joao Barbosa i Sean Creech Motorsports #33, og Orey Fidani og Matt Bell i AWA #13.

Riley #74
Photo Courtesy of IMSA / Geoffrey M. Miller

Heart of Racing Team Aston Martin #23 med Ross Gunn og Alex Riberas vandt deres andet løb i træk, foran Vasser Sullivan Lexus #14 med Jack Hawksworth og Ben Barnicoat, og Corvette Racing #3 med Antonio Garcia og Jordan Taylor.

Heart of Racing Team Aston Martin #23 & Corvette Racing #3
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Bryan Sellers og Madison Snow i Paul Miller Racing BMW #1 vandt GTD kategorien, foran Inception Racing McLaren #70 med Brendan Iribe og Frederik Schandorff, mens Team Korthoff Motorsports Mercedes #32 med Mike Skeen og Mikael Grenier på P3.

Heart of Racing Team Aston Martin #27 med Marco Sørensen og Roman de Angelis sluttede 7’er blandt GTD bilerne.

Paul Miller Racing BMW #1
Photo Courtesy of IMSA / Geoffrey M. Miller

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 er gået i front af GTP mesterskabet, foran Whelen Engineering Cadillac #31, og BMW M Team RLL #25.

PR1 Mathiasen Motorsports #52 fører LMP2 mesterskabet, foran TDS Racing #11, og Crowdstrike Racing by APR #04.

Riley #74 er førende i LMP3 mesterskabet, foran AWA #13, og JR III Racing #30.

Vasser Sullivan Lexus #14 holder fast i GTD Pro føringen, foran Corvette Racing #3, og WeatherTech Racing Mercedes #79.

I GTD er Paul Miller Racing BMW #1 stadig i front, foran Heart of Racing Team Aston Martin #27, og Inception Racing McLaren #70 – altså dansk på anden og tredjepladsen i det mesterskabet.

Nu har GTD Pro og GTD holdene godt 2 ugers pause, inden de skal være klar på Virginia International Raceway den 25.-27. august 2023. Alle andre kategorier kan vente indtil den 15.-17. september, hvor der skal køres på Indianapolis Motor Speedway.

Relaterede nyheder